Новата книга за гениалния учен Никола Тесла разказва подробно за неговите

...
Новата книга за гениалния учен Никола Тесла разказва подробно за неговите
Коментари Харесай

Прочутият лъч на смъртта и божествената частица: Нова книга разказва за гениалния учен Никола Тесла

Новата книга за гениалния академик Никола Тесла разказва в детайли за неговите изобретения.  

" Запомнящите се биографии неповторимо комбинират задълбочени изследвания с лирично изложение, което улавя както личността, по този начин и света, в който тя съществува. Сайфър е проницателен откривател, който е посветил огромна част от съзнателния си живот в търсене на всичко, оставено от Тесла. Безбройните цитати от изобретателя, неговите сътрудници (както научни, по този начин и социални) и вторични източници са изключителни " -    " Ню Йорк Таймс ".

В първите дни на 2024 година излезе нова биографична книга за гениалния академик Никола Тесла (1856–1943), в която акцент са неговите изобретения и хрумвания, общуването му с персони, учени и предприемачи от началото на ХХ век, с които до момента името му не е обвързвано, както и мемоари и усещания на негови съвременници. Автор на " Тесла. Вълшебникът във война " (издателство Книгомания) е Марк Дж. Сайфър, който посвещава 40 години на задълбочени проучвания на новаторските хрумвания на един от най-великите гении в историята на човечеството. Изследователят показва подробна информация и разбор на неговите открития и разработки, които намират приложение в развиването на технологиите и оръжията по време на Първата и Втората международна война.

Сайфър е позволен да изследва обществените и секретните архиви, които разкриват разработките на изобретателя за внедряване на откритията му във военната промишленост на страни като Германия, Съединени американски щати, Съюз на съветските социалистически републики, Англия и Югославия, написа " Фокус ". 

" След няколко години ще бъде допустимо страните да се борят между тях без армии, кораби или оръдия, а с оръжия, които са доста по-страшни и за чието разрушително деяние и обсег на процедура няма да има граници. Всеки град, на каквото и разстояние да се намира от съперника, ще може да бъде погубен от него и никоя мощ на Земята няма да го спре да направи това " – прогнозира Никола Тесла към 1925 година

Читателят ще научи какво съставлява фамозният " лъч на гибелта ", по какъв начин е трябвало да действа безжичната кула в Уордънклиф, каква е теорията на Тесла за природата на гравитацията и какво тъкмо съставлява божествената парченце. Книгата е подобаваща за всички, изкушени от жанра биографии на велики учени, както и за последователите на естествените и точни науки.

" Тесла. Вълшебникът във война " е за необятен кръг аудитория, която има интерес към изобретения, инженерни достижения и невероятните хрумвания на огромните мозъци. Текстът е разнороден – с доста писма, мемоари на самия Тесла и негови съвременници, бележки, фрагменти от документи и изявленията, само че лек и занимателен за четене, макар съществуването на терминология от физиката и технологиите. Сайфър дава и своя разбор и позиция за всичко значимо, обвързвано с живота и активността на Никола Тесла.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР